Treating Bladder Cancer With Tuberculosis

Tratamentul cancerului de vezica urinara depinde de stadiul in care se afla tumoarea. Prima data este cautata laporoscopic tumorul Din acest tumor luam biopsia care este examinata histopatologic Cancerul vezical este caracterizat prin aparitia unor celule atipice, care se multiplica necontrolabil la nivelul vezicii urinare Celulele canceroase se inmultesc si invadeaza stratul muscular. Aici se vede tumorul, ca o conopida apara in lumina endoscopului. Tratamentul chirurgical este luat in considerare doar cand boala se afla in stadiile initiale. Daca cancerul se localizeaza intro zona restransa si nu a cuprins straturile interne ale vezicii,.

Atunci interventia chirurgicala este efectuata fara deschiderea abdomenului Aceasta procedura este numita rezectie transuretrala TUR. Dupa rezectia cancerului, prin citoscop poate fi trecuta o unda laser cu energie inalta ce distruge prin ardere celulele canceroase remanente rezectie transuretrala cu fulguratie. Pentru a trata cancerul superficial, bacilul CalmetteGuerin poate fi instilat direct in vezica. Acesta stimuleaza reactia sistemului imun care va ataca celulele tumorale. Terapia biologica, numita si imunoterapie este utulizata pentru a intari sistemul imunitar pentru a ajuta celulele sa lupte impotriva cancerului. Terapia biologica pentru cancerul vezicii urinare este de obicei administrata prin uretra si direct in vezica urinara terapia intravezicala.

Dupa extirparea tumorii, injectarea unui vaccin numit bacil CalmetteGuerin, BCG in vezica, reduce foarte mult posibilitatea recidivarii bolii. Oncologul din teritoriu este coplesit de multiple probleme administrative, ceea ce face ca sa se piarda mult timp pana cand pacientul reuseste sa intre in programul de instilatii. Medicamentele sunt scumpe, iar unii pacienti disperati de asteptare si de spectrul cancerului au incercat sa cumpere macar cateva doze. Sau au cumparat pe baza auzite medicamente insuficiente, ca CALGAVAXul bulgaresc. Urologul nu poate decat sa asiste neputincios la aceasta organizare perfect centralizata democratic, administrativ si economic care duce la pierderea timpului util terapeutic, in cazul cancerului vezical superficial la majoritatea pacientilor.

Transurethral Resection TUR for Bladder Cancer

650 Category: Moles Warts Removal

Leave a Reply